Millainen käsitys minulla on vaatetusalasta?

1-IMG_5324

Yleensä vaatteiden valmistukseen on alettu suunnitella vaatteita, mittaus, kuviot, kankaan leikkaus, ompelu, ja sitten prosessi viimeistely esimerkiksi asennus napit, tarvikkeet, lisäämällä sisustus, merkintöjä ja pakkaus ja sitten kaupaan. Jos tarkastellaan kokonaisuutena, tehdä muoti ei vain tarpeeksi ompelutaitoja. Muodikkaiden tuotteiden suunnittelu edellyttää tietoa suunnittelusta, tekstiiliteknologiasta, tuotannon hallinnasta ja muotivirtauksista. Laadukkaita vaatteita on myös hyvin vaikutettu laatuun tekstiiliainetta. Tekstiiliainetta kuiduista kehrätään langaksi. Langasta kudotut tai neulotut kankaaseen, ja sitten tehdä väritys prosessi, ja lopulta tuli sileä tekstiiliainetta. Tekstiiliainetta on suunniteltu, tehty kuvioita, leikattu, ommeltu, lisäkoristeet ja tarvikkeet, sitten tulla muotituote. Kun käsite vaatesuunnittelua, lisäksi kaunis muotoilu, esteettinen arvo ja tyytyväisyys tulee myös mukavuutta käyttäjälle arvon mukaan käytettävyys, toiminnallisuus ja käyttö mahdollisuuksia eri aloilla elämän. Tämä tarkoittaa sitä, että tuote olisi voitava näyttää kuluttajan omakuvan. Muoti sykli on vaikea arvioida, voisi olla viikoittain, kuukausittain, kausiluonteinen tai vuosittain. Tämä edellyttää luovuutta ja innovaatio suunnittelemaan muoti tuotteita erityisesti seurannan, ennustaa ja luoda muotitrendi.

Muodista on tullut välttämättömyys useimmille ihmisille ympäri maailmaa. Siksi vaatetusteollisuus kasvaa hyvin. Vaatteiden trendituotteita tulevaisuudessa on huippumuotia (high fashion) ja korkean lisäarvon tuotteita (high value added product). Muoti tuotteita ei riitä vain kaunistaa ulkonäkö (muodikasta), mutta tarvitaan myös muita toimintoja, esimerkiksi terveys, suojelu, turvallisuus, jne. Tällä hetkellä joitakin innovatiivisia vaatetuotteita tarjotaan tv-median kautta pystyy muodostamaan (suuremmaksi) tiettyjen ruumiinosien ja kaunistaa kehon muodon. Ennakot materiaalitekniikka, konetekniikka, kemia, nanoteknologia ja bioteknologia mahdollistaa monenlaisia konepajatuotteita muodissa, joten se on enemmän toimintoja kuin vain kansi kehon ja ulkonäön. Muut asia, joka vaikuttaa muoti on internet, jonka avulla jokainen kaupan siellä. Vaatetusteollisuus usein käyttää sosiaalisen median, sellaisen Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, se tarkoittaa mainontaa. Muita käyttötapoja ovat raportoida trendivaatteet uutiset, muoti päivitykset, ilmoitukset, tapahtumat, kampanjat ja asiakaspalvelu. Sosiaalinen media mahdollistaa kuluttajille lähemmäs yrityksen.

Minä valitsen opiskelemaan vaatetusala koska olen kiinnostunut suunnittelemaan ja valmistamaan erilaisia ommeltavia tuotteita. Sitten osaan kaavoittaa, kuositella ja ommella laatuvaatimukset täyttäviä vaatteita erilaisille asiakkaille eri käyttötarkoituksiin. Voi olla modisti, joku valmistaa asusteita ja somisteita erilaisiin asukokonaisuuksiin. Haluan myös tietää enemmän sekoitus väriä kaunistaa muotoja luomiseen, ja myös löytää lisää muotimaailmassa, joten se ei ole vain ompelu, mutta kaikki, jotka tapahtuu muotimaailmassa.

Haluaisin tehdä työkseni vaateturalalla erilaisissa vaatetusalan myyntitehtävissä, korjausompelijoina, yksityisyrittäjinä ja alihankkijoina. Jos minulla on jo työkokemusta 15-20 vuotta, ja sitten haluan olla ompelu opettaja. Jos olen ompelija, tarkoittaa olen työntekijä, jotka saavat eläkettä. Kuitenkin, olla ompeluopettaja ei tunne eläkkeelle. Kunnes olen 70-vuotias, jos minulle annettiin terveyden ja hyvä muisti, voisin opettaa. Tuossa iässä, voi olla ompelun aktiivisuutta voidaan vähentää, mutta opetusta tietoni kasvaa. Toinen motivaatio on haluan tehdä lehteä esimerkiksi Ottobre tai Burda. Euroopassa tai Amerikassa muotilehti on jo tiedossa yleisölle, mutta Aasiassa, erityisesti kotimaassani, Indonesia ei saatavilla muotilehtiä. Indonesiassa, ihmiset oppivat ompelua kurssilla tai muotikoulussa. Ompelun kirjoja vain antaa tietoa miten mitata tai tehdä kuvio. Toisin muotilehti, joka tarjoaa tietoa räätälöidä harjoitella suoraan ja mukana malleja vaatteita ja kuvioita, jotta he voivat oppia omasta tarvitsematta vaivautua tekemään kuvio. Luulen myös, vaikein kohta valmistusprosessin vaatteiden kuvienteko.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s