Kolmas Viikko Työharjoittelu

Opin enemmän uusia sanoja. Englaniksi : keep this door closed (otherwise we are freezing). Tiedän sana: “mutta” ja nyt minulla on uusi sana: “muuten”. Olen kiinnostunut tämän uuden sanan, koska voin näyttää enemmän lauseke (expression) kun minulla on keskustelu. Aion käyttää “muuten” usein koulussa, joten ystäväni tietävät myös tämän sanan ja voivat kehittää heidän keskustelunsa.

IMG_3696

Maanantaina, tein toisen seppeleen. Tein sen nopeammin kuin ensimmäinen. Lopetin sen vain yhdessä päivässä. Mutta jälkeen, ajattelin mitä minun pitäisi tehdä seuraavaksi päiväksi. Minulla ei ollut enää projekti. En myöskään tiedä kenelle minun pitäisi kysyä. Työnohjaajani oli lomalla. Ajattelin ja katselin ystäväni, miten he alkavat uuden projektin. He pyytävät ohjaajalle, tehdä projekti jonka he haluavat tai ohjaaja päättää, mitä työntekijät tekevät. Sitten, tiesin, että yleensä työntekijät pyytävät ohjaajalle, tehdä projekti jonka he haluavat. Jos ohjaaja sopii, niin he voivat alkaa tehdä sitä. Mutta, ehkä olen väärin. Oikeastaan ​​minun pitäisi kysyä toinen ohjaaja, mitä teen seuraavaksi. Oke, päätin kysyä ohjaajalle huomenna.

Tiistai tuli, odotin ohjaaja tulee auttamalla ystäväni. Ystäväni alkaa tehdä seppele, joten autoin häntä asettaa kerä. Kun ohjaaja oli tulossa, hän kertoi, että huomenna (keskiviikkona) opimme tekemään koruja. Opetus järjestetään kahdessa päivässä. Olin iloinen, että tiesin mitä aion tehdä seuraavaksi. Joten peruutin kysyä ohjaajalle. Jatkoin auttaa ystäväni kunnes työaika loppuu.

IMG_3703

Seuraava projekti on Egyptiläinen käämirannekoru. Näytän ohjeteksti, jotta lukijat voivat myös oppia tekemään tämän rannekorun. Opettaja sanoi, hän oppi sen internetistä.

Tarvikkeet:

  • hiomapaperi : sandpaper
  • sivuleikkurit : Wire Cutters
  • lattapihdit : pliers
  • kärkipihdit : pliers
  • metallilanka (0,8) : wire
  • viivoitin : ruler
  • mittanauha : measure tape

IMG_3708

 

1. Oman rannekorun koko

Mittaa oman ranteen ympärys mittanauhalla. Älä jätä väljyyttä (slack or loose) ranteen ja mitan väliin. esim: 16 cm. Laske montako käämi (coil or wire) lenkkiä tarvit koruusi.

Laskukaava: (ranteen ympärys/2,5) x 4 = pyöristä ylöspäin (round up), saat tarvittavien lenkkien määrän

Esimerkki: (16 cm/2,5) x 4 = 25,6 -> tarvitaan 26 lenkkiä

2. Leikkaaminen ja alkuhuolittelu

Jokaiseen (each) käämilenkkiin tarvitaan 16 cm pitkä pätkä metalli lankaa. Lisäksi tarvitaan yksi 19 cm pitkä metalli langan pätkä. Paina (press) sormilla metallilankaa viivoitinta vasten (against or beside) ja leikkaa tarkasti (carefully) kärkipihdeillä. Leikkaa kaikki lenkkeihin tarvittavat pätkät. Huolittele kaikkien metallilankojen päät tasaisiksi (smooth) hiomapaperilla, muuten pihtien jäljet (marks) jäävät näkymään lopputuloksessa.

IMG_3712

3. Käämilenkkien luominen (creating)

Ota pyöröpihdeiltä metallilangan keskikohdasta kiinni. Käytä apuna viivoittimen 8 cm välimerkkiä. Taita (fold) metallilangan pätkä keskeltä 90 asteen kulmaan (angle or corner) painamalla lankaa sormilla. Kierrä langan kärki pyöröpihdeillä lenkiksi. Litistä lattapihdeillä juuri luotua lenkkiä pienemmäksi. Tee molemmista kärjistä symmetriset (symmetrical). Ota kutistettu (shrunken) lenkki lattapihtien väliin. Työnnä (push) sormella lankaa lenkin myötaisesti. Kierretään molemmat langan päät käämikierteille. Tee kaikkien lankojen päät symmetrisiksi. Purista (squeeze) kärkipihdeillä tasiset kohdat lankaan. Taita lanka lenkiksi. Ota pyöröpihdeillä kiinni lenkkistä millimetri käämien yläpuolelta. Kierrä pihdeillä lenkki 90 asteen kulmaan. Paina loput lenkistä sormella pyöröpihdin yli. Tee kaikki lenkit ja tarkastele (view) että kaikki ovat samanlaisia ja kokoisia.

4. Lukko mekanismin osien (parts) valmistus (manufacturing)

Taita 19 cm pitkä lanka keskeltä ja tee siihen saman kokoiset käämit kuin muihin lenkkeihin. Tämän jäleen purista yli jäänyt (remaining) metallilanka tiiviisti (closely) yhteen lattapihdeillä. Tee samanlaiset taitokset kuin muihinkin lenkkeihin. Kierrä pyöröpihtien kärjessä yksi irrallinen (a loose) pyöreä lenkki. Leikkaa lenkki sivuleikkureilla. Huolittele lenkin täät hiomapaperilla. Purista lenkki kiinni pihdeillä.

5. Lenkeistä ketjuksi (links in the chain)

Ujuta (unthread) ensimmäiseen lenkkiin lukko rengas. Kukkaa (nestling) seuraava lenkki paikalleen lenkin sisäkautta. Kun lenkki on paikallaan paina ensimmäisen lenkin pää alas, tämä lukittaa lenkin paikalleen. Toista (repeat) tätä koko ketjun ajan.

IMG_3716

6. Lukko ja lenkkien oikaisu (adjustment)

Taita pitkä lukkolenkki paikalleen viimeiseksi. Lenkki laitetaan samoin kuin aiemmat (previous). Lopulta taitellaan koukku (hook). Oikaise rannekoru sormia ja pihtejä apuna käyttäen. Lopulta korun tulisi olla kaunis ja symmetrinen, edestä ja takaa (front and back). Taita korun käämikierteitä muodostuva taso harjakattomaiseksi. Näin korusta tulee hyvin liikkuva eikä se mene solmuun helposti.

IMG_3713

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s