Toinen Viikko Työharjoittelu

Maanantaina toisella viikolla työharjoittelussa, minä kerin paperinauha. Minä en tehnyt monta työtä koska tulin vain puoli päivää. Minulla oli varattu aika sairaalassa kello yksitoista. Sitten, minä tulin työssä kello kolmetoista. Minä lähetin viestin työnohjaajalle ja pyysin lupaa. Työnohjaaja antoi luvan vastaamalla viestini, hän sanoi OK.

Kun minä tulin toissa, työnohjaaja esitti suoraan miten tehdä keriä paperinauha. Hän sanoi älä pudota lanka lattialle, jos se putoaa, se olisi sotkuinen ja vaikea järjestää. Sen jälkeen, hän ripusti paperinauha seipään ja alkoi keriä. Minä huomioin perusteellisesti ja luulin että se on helppo. Mutta kun minä tein, tarvitsin pitkä aika. Minä kerin paperinauha ja käteni myös pyörii monta kertaa, seurata polkuja. Tunnissa, jaksoin tehdä vain kaksi rullaa paperinauha. Minun täytyy keriä paperinauha neljälle samankokoiselle kerälle. Keriä jälkeen, punitsin paperirullat paino asteikolla. Yksi paketti paperinauha, paino on 300 gramma, jakaudun neljälle, siis yksi kerän paino on 75 gramma. Mutta, ei tarvitse punnita tarkasti, ota arvio. Seurauksena, yksi kerän paino on noin 70-80 gramma.

IMG_3676

Oikeastaan, ​​työharjoittelussa en oppinut niin paljon suomen kieltä.  Päivittäin, minä vain istua ja tehdä projekti. Minä yritän kuunnella mitä muita suomalaisia ​​ihmiset puhuvat, mutta minulle se on vaikea ymmärtää. Koska en ymmärrä, minulla ei ole uskalla aloittaa keskustelun. Jotkut ihmiset yrittävät tietää minut, he kysyvät; mistä olet kotoisin? miksi tulet Ouluun? kuinka kauan olet ollut Oulussa? kenen kanssa asut täällä? jne. Minä osaan vastata selvasti. Se on helppo kysymys, että on usein kysytty ulkomalaiselle. Mutta, olen niin häpeissäni, kun he puhuvat edelleen ja niin nopeasti. En pysty antamaan vastausta, niinkuu idiootti, vain sanoa Joo .. Joo (hehehe). Sitten pelkään ja lähden heiltä. Yritän näyttää kiireinen, joten kukaan ei häiritse minua :)) Mikä saa minut nauramaan on kaikki on aivan yllätys, kun sanoin ikäni. Kukaan ei ajatellut olen 26 vuotias. Jotkut sanoivat minun ikä on noin 18 tai 20 vuotta. Tosiaan, olen iloinen siitä.

IMG_3681

Tiistaina, minä jatkoin tehdä kerä. Minä kerin paperinauha neljälle kerälle ja kerin paperilanka kahdelle kerälle. Tässä päivässä, minulla ei ollut tarina kerrottavanaan. Koska työskentelin ompeluhuoneessa yksin. Muut ​naiset ​työskentelivät käsityö-huoneessa. Miksi minä olin yksin? Miksi en työskenteli samassa huoneessa? Vastaus on minun pitäisi asettaa paperi nauha seipään. Seiväs on vain sijaitsee ompeluhuoneen. Joka vain puhui minun kanssa oli työnohjaajani. Tein kaikki pallot tässä päivässä. Sitten, työnohjaaja kertoi huomenna alkaa oppia tekemään seppeleen. Olin niin innoissani. En voinut odottaa seuraavaan päivään.

Tiedätkö mikä on seiväs? Olen myös hämmentynyt. Käytin google kääntäjä ja löysin monta sanaa :

 • seiväs = pole, stake, picket
 • napa = pole, hub, terminal, navel, belly button, umbilicus
 • vapa = pole
 • sauva = rod, wand, pole, stick, staff, stave
 • tanko = rail, rod, bar, pole, stick, crossbar
 • keppi = stick, pole, cane, rod, staff, stake
 • pylväs = column, bar, post, tower, pole, pillar
 • paalu = pile, pole, stilt, post, stake, peg
 • salko = pole, mast
 • riuku = pole
 • kohtio = locus, pole
 • äärimmäisyys = extreme, extremity, pole

Tämä on seiväs kuva. Seiväs on valmistettu puusta.

IMG_3675

Keskiviikkona, olin pirteä menna työharjoitteluun. Aloitin tehdä projektiin katselemalla miten opettajani teki sen. Ensimmainen, laitoin paperinauha ja paperilanka kahteen kassiin pyörimään. Molemmat kannattaa pitää erillään kassiin. Sitten kiinitä paperilanka metallirenkaaseen. Sen jälkeen, panin neljä kertainen paperinauha renkaan päälle molemmin puolin metallirengasta. Käännyn noin kahdeksan cm levyinen lenkki renkaan päälle vuorotellen oikealle ja vuorotellen vasemalle puolelle rengasta. Tiukka lenkit vetämällä työtä kasaan. Minun pitää virkkaa koko rengas täyteen ja kääntää lenkit spiraalille. Kun valmis, lukitsin alkulangat loppulankoihin tekemällä solmut.

IMG_3686

Tiistaina, seppele on kokonaan valmis…. huurrraayyy! 🙂 🙂 🙂

IMG_3699

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s